Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 

 
  Kerstkalkoen Kerstkalkoen

Ingrediënten:
300 gram tuttifrutti
2 sneetjes oudbakken wittebrood
1 eetlepel boter
250 gram gehakt, half-om-half
2 eetlepels gehakte peterselie
1 babykalkoen van ca. 1½ kg
80 gram dunne plakjes vet spek
80 gram boter
½ liter thee
1 ei
1 ui
melk
zout en peper
paprikapoeder
Bereiding:
Zet de tuttifrutti gedurende 8 uur in de thee in de week. Schil en snipper de ui. Snijd de korstjes van het brood en laat de sneetjes in wat melk weken. Fruit de ui in de boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze, onder omscheppen, enkele minuten. Doe het gehakt/uimengsel in een kom. Knijp het brood uit en verkruimel dat. Leg het brood bij het gehakt in de kom en voeg, zout, peper, paprikapoeder en de gehakte peterselie toe. Klop het ei los en giet dit erbij. Meng alles goed door elkaar en vul hiermee de kalkoen. Steek de buikopening dicht met prikkers of naai deze dicht met keukengaren. Bestrooi de kalkoen aan de buitenkant met wat peper en zout en leg de plakjes spek op de borst.
Smelt de boter en giet deze in een braadslede. Leg de kalkoen met de borst naar boven erin en schuif de braadslede onderin een voorverwarmde oven van 200 (gasstand 4). Laat de kalkoen, onder regelmatig bedruipen, in 1½ uur gaar en bruin worden. Haal het laatste uur het spek weg.
Kook de tuttifrutti in de thee in ca. 20-30 minuten gaar. Leg de kalkoen op een verwarmde schaal en leg de gare tuttifrutti eromheen. Schuif papieren manchetten aan de poten.

 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl