Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Pittige paddestoelenbouillon Pittige paddestoelenbouillon

Ingredinten:
2 sjalotjes
2 sinaasappels
40 g gedroogde shii-take
4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm
2 pimentkorrels
1 dl rode wijn
peper en zout
100 g cantharellen
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:
Pel en snipper de sjalotjes. Rasp de helft van 1 sinaasappelschil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Breng de sjalotjes, de paddestoelen, de geraspte sinaasappelschil, de tijm en de pimentkorrels in de wijn en 1 liter water aan de kook en laat de bouillon circa 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout. Maak de cantharellen schoon. Verwarm de bouillon weer op zacht vuur. Bak de cantharellen in de olie omscheppend beetgaar.
Leg de sinaasappelpartjes als een ster in 4 warme diepe borden. Schep de cantharellen in het midden. Schenk de hete bouillon erover en garneer met de peterselie.

 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl