 |

|
 |
|
 |
|
Pasteitjes met champignonragout
Pasteitjes met champignonragout
Ingrediënten:
>4 pasteibakjes (kant-en-klaar te koop)
½ liter vegetarische bouillon (blokjes)
250 gram verse champignons
2 eetlepels zure room
gehakte peterselie
zout en peper
1 eetlepel boter
2 eetlepels bloem
Bereiding:
Zet de pasteibakjes even in de hete oven, dan worden ze vers en heel
knapperig. Maak de champignons schoon; snijd de grote exemplaren door en kook
ze gaar in de bouillon. Smelt de boter, doe er in éénmaal de bloem bij en
roer tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg geleidelijk wat van de
bouillon toe en blijf roeren om geen klontjes te krijgen. Tot slot de rest van
de bouillon met de champignons geheel toevoegen en 5 minuten op laag vuur
laten pruttelen.
Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie, zure room en wat zout door
de ragout en maal er wat verse peper over. Bakjes vullen; dekseltjes er weer
opzetten en meteen serveren.
|
|

|
|
|
|
met dank aan
shopgigant.nl