Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Konijn in roomsaus Konijn in roomsaus

Ingrediënten:
1 tam konijn, in stukken
zout en peper
200 gram boter
1 ui
1 glas witte wijn
Voor de saus:
50 gram boter
40 gram bloem
½ liter warme bouillon
1/8 liter slagroom
1 glas cognac
versgemalen witte peper, zout
Bereiding:
Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Bak ze in een pan in de boter snel aan alle kanten bruin. Doe de stukken over in een grotere braadslede; voeg de bakboter, wijn en kleingesneden ui toe; zet er een deksel op en Bak het konijn in de oven in 1½ uur gaar (als het vlees gemakkelijk van het been loslaat, is het gaar). Smelt voor de saus de boter; voeg de bloem toe en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg geleidelijk wat van de warme bouillon toe en de room. Blijf roeren tot het kookt en maak de saus op smaak met cognac, peper en zout. Nog pittiger wordt de saus als de even gezeefde braadjus wordt toegevoegd. Stukken konijn op een verwarmde schaal schikken; een deel van de saus erover gieten en de rest apart in een sauskom serveren.

 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl