Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Italiaanse chocoladerol Italiaanse chocoladerol (8 personen)

Ingredinten:
5 eieren
150 gram pure chocolade
145 gram suiker
snufje zout
pak espresso koffie
100 gram bloem
20 gram mazena
4 eetlepels poedersuiker
150 gram mascarpone
2 eetlepel Whisky Cream
1 dl slagroom
bakpapier
theedoek
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht 200 C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren.
Smelt de chocolade au bain marie.
Klop de eidooiers met 50 gram suiker en de koffie in circa 8 minuten tot een schuimige massa die als een lint van de lepel loopt.
Roer met een garde de gesmoltenchocolade voorzichtig door het eidooiermengsel.
Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten schuimig.
Voeg 75 gram suiker geleidelijk toe en klop de eiwitten stijf.
Zeef de bloem.
Spatel het eiwit, bloem en de mazena door het chocolade-eidooiermengsel en verdeel het gelijkmatig met de bakplaat.
Bak de biscuitdeeg midden in de oven in circa 12 minuten gaar en laat het afkoelen.
Zeef de poedersuiker op de theedoek en stort hierop de biscuitplak met het papier naar boven. Verwijder het bakpapier voorzichtig.
Roer de mascarpone los met 20 gram suiker en de koffielikeur.
Klop de slagroom stijf en spatel het door het mascarpone-mengsel.
Verdeel het mascarpone-mengsel gelijkmatig over de biscuitplak.
Rol de biscuitplak op met behulp van de theedoek en leg hem op een schaal met de naad naar beneden.
Garneer met geschaafde chocolade.

 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl