Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Gevulde kalkoen Gevulde kalkoen (6 personen)

Ingredinten:
250 gram chorizo (aan n stuk)
2 sjalotten
2 sneetjes volkorenbrood
3 takjes tijm
4 blaadjes salie
200 gram pecannoten
125 gram boter
zout en peper
1 kalkoen (circa 2 kilo)
satprikkers
braadslede
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht 200 C).
Snijd de chorizo in stukjes.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Bak de chorizo circa 3 minuten op een laag vuur in een droge koekenpan.
Voeg de sjalotten toe en fruit ze circa 2 minuten op een matig vuur.
Snijd het brood in kleine stukjes en roer het van het vuur af door het chorizo-mengsel.
Pluk de tijm en salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Hak de pecannoten grof.
Smelt de boter en meng hierin alle ingredinten behalve de kalkoen. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de vulling volledig afkoelen en vul de kalkoen ermee.
Maak de kalkoen dicht met satprikkers en leg hem in de braadslede.
Braad de kalkoen midden in de oven in circa 30 minuten bruin. Zet de oven naar 160 C (hetelucht 140 C) en braad de kalkoen in circa 1 uur gaar. Keer de kalkoen om de 20 minuten.
De kalkoen is gaar wanneer er helder vocht uit komt.

 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl