Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Eend l'orange Eend à l'orange

Ingrediënten:
1 panklare wilde eend
zout en peper
1 kleine ui
1 worteltje
40 gram boter
4 sinaasappels
¼ liter rode wijn
mespunt suiker
1 theelepel maïzena
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
Bereiding:
Bestrooi de eend aan de binnen- en buitenkant met zout en peper en bak de eend in de boter aan alle kanten bruin. Schil en snipper ui en wortel en bak deze even mee. Braadt de eend, onder vaak bedruipen, verder gaar in 1½ uur. Haal de eend uit de pan en houd deze warm. Haal ui en wortel uit het braadvet. Boen 2 sinaasappels af onder de kraan; dep deze droog en schil ze met een dunschiller. Snij de schilletjes in dunne reepjes en bak deze even in het braadvet. Pers de geschilde sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rode wijn. Laat dit alles aan de kook komen en laat 5 minuten zachtjes koken. Bind de saus met wat aangemaakte maïzena. Roer de marmelade en de suiker erdoor. Leg de eend op een voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Snij de overige 2 sinaasappels in plakken en garneer hiermee de eend.


 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl