Plaatjes

Kerstmarkten

Webcams

Recepten

Gedichten
Screensavers

Wallpapers

Kerstreizen

Themes

Spellen

Puzzels

Kerstshop

E-cards

Teksten

Wens in alle talen

Knutselen

Kerstkaarten maken

Kerstmuziek
Hotels

Kerstpakketten

Links

Toplijst

Email

 





 
  Boekweitflensjes Boekweitflensjes met kwark en kersen

Bereiding:
75 - 100 gram boekweitmeel
2 eieren
mespunt zout
¼ liter melk
200 gram magere kwark
2 eetlepels suiker
1 klein potje kersen zonder pit
1 eetlepel maïzena
boter om in te bakken 1 glaasje kersenlikeur
Bereiding:
Maak een dun beslag van boekweitmeel, eieren, zout en melk. Smelt in een kleine koekenpan een stukje boter en doe er een juslepel beslag in. Draai met de pan tot de hele bodem bedekt is en bak het flensje aan beide kanten mooi bruin. Op een verwarmde schaal overdoen en warm houden. Bak zo tot alle beslag op is.
Laat de kersen uitlekken en vang het nat op. Maak het in een pannetje warm; schenk de kersenlikeur erbij en bind het met wat aangemaakte maïzena. Vermeng de kersen met de kwark en wat suiker. Schep een deel van deze vulling op elk flensje en rol ze op. Leg ze netjes naast elkaar op een verwarmde schaal en giet er de kersensaus over. Meteen opdienen.


 


    

 

 


 

 

 

 

kerstmis, kerst, kerstkado, kerstmarkten, kerst webcams, kerstplaatjes, kerstgedichten, kerst koopdagen, chistmas

met dank aan shopgigant.nl